Aspargessuppe

Grønne supper, fullpakket med ferske grønnsaker, er fiberrike supper som gjør kroppen godt! Det er mange gode grunner til å fylle skålen din med asparges. Asparges er vårens supergrønnsak, den er fullpakket med vitaminer og mineraler som blant annet bidrar til å beskytte immunsystemet. Asparges er rett og slett godt for helsen, også smaker den jo kjempegodt!

Her er oppskrift på aspargessuppe, den kan også varieres med hvite asparges som er litt mer bitter i smaken.

(4-6 porsjoner)

Dette trenger du:
vann til koking
2 ss salt
2 bunter grønne asparges
2 ss smør
1 løk
1 L aspargeskraft (kokvannet)
en dæsj crème fraîche
sort pepper

Fremgangsmåte

Kok opp vannet med salt. Skyll aspargesene og knekk av den nederste delen der det knekker naturlig. Skrell og hakk løken. Når vannet fosskoker, ha i aspargesene og la dem koke et par minutter. De skal være møre, men ikke overkokte. Dette tar bare noen minutter.

Mens aspargesen koker, skrell og hakk løken. Smelt smøret i en panne med høy kant og ha i løken. La det surre et par minutter. Bruk en hullsleiv og ta ut aspargesene fra det kokende vannet. Spar gjerne på et par asparges til servering. Legg dem rett over i pannen med løken. Ta ut aspargesene fra det kokende vannet. Tilsett noen øser av kokevannet og la det koke et minutt eller to til.

Mos suppen og smak på den. Trengs det mer salt?

Tilsett en dæsj crème fraîche dersom du ønsker en rundere smak. Kvern masse sort pepper på toppen og server!

Del da vel!

Les mer om våre supper:

Grønnkålsuppe med kokos

Dette er en kremet grønnkålsuppe med kokosmelk. Den er god på smak og ikke minst er det mange fordeler med grønnkål. Supper er en god måte å få i seg mye grønnsaker på, og denne suppen varme... Les mer>

Squashsuppe

Squashsuppe er en lett suppe, både i innhold og i måten den er laget på. Squash er kalorifattig, og grønnsaken kan gjerne brukes i stedet for pasta i ulike retter. Squash tiltrekker seg nemlig sma... Les mer>