Glad i skogsturer?

Er du glad i skog og skogsturer? Da er det bare å pakke snippesken, investere i en liten skarp kniv og en soppbok, og legge ut på tur. Traktkantareller, kantareller og fåresopp egner seg godt i denne suppen.

 

Dette trenger du:
1 kg blandet skogssopp
3 løk
1 bit sellerirot
1 kvast timian
1/2 ts allehånde
Salt og pepper
1 laurbærblad
4 ss smør
1 1/2 L kraft eller buljong
2 dl fløte
1 skvett hvitvinseddik

Fremgangsmåte

Rens soppen med en liten kniv, men ikke skyll dem hvis det kan unngås. Sopp heter ikke svamp på svensk og dansk uten grunn. Del de største soppene i fire, og skrell løken og selleriroten og hakk dem i terninger. Surr grønnsakene i en tykkbunnet kjele med litt smør. Ha i kvasten med timian og allehånden. Stek soppen i en stekepanne med resten av smøret. Smak til med salt og pepper.

Når soppen er sprø, gyllen og dufter deilig, har du den i kjelen sammen med grønnsaker.

Hell over hvitvinseddik. Tilsett kraft og laurbærblad, og kok alt en halvtimes tid. Ha i fløten og kok et par minutter til. Ta så ut laurbærbladet og mos suppen med en stavmikser hvis du vil. Den trenger ikke å moses.

Smak til med mer salt og pepper hvis det trengs.

Del da vel!

Les mer om våre supper:

Persillerot og hasselnøttsuppe

Dette er en høstklassiker som vi laget sammen med Fru Timian. Det er en mild og kremet suppe som er god når du skal kose deg under et ullpledd en kjølig høstdag. Se video under for tips til hvordan du fjerner skallet på hasselnøttene.

Les mer>

Squashsuppe med spinat

Squash kalles zucchini som betyr “lite gresskar” i mange land. I denne suppen har vi brukt bakte squash. Baker du grønnsaker i ovnen får de mer smak. Den norske squashen er i sesong fra juni til september.

Squashsuppe med bakte squash og spinat

Les mer>