Hjemmelaget ispinne med frukt og bær

Hjemmelaget ispinne med frukt og bær er perfekt å nyte ute i sommer. Selv om varme og vær er kjent for å variere i løpet av den norske sommeren, er det ingenting som er så godt som egne ispinner.

Det finnes mange ulike varianter du kan prøve deg på. Her deler vi tre oppskrifter som gir deg søte og friske ispinner.

Rabarbra- og jordbær

rabarbra-jordbaer

Du trenger:

600 g rabarbra (ca 6-7 stilker), 200 g sukker, 5 dl vann, 1 vaniljestang, jordbær.

Slik lager du rabarbra- og jorbærpinner:

Kutt av toppene på rabarbraen og er den veldig trevlete, ta en skarp kniv og riv av de groveste fibrene. Ikke skjær av foten. Kutt den i passe store biter, og ha den i en kjele med vann og sukker. Splitt vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha i. Kok til rabarbraen er mør.

La den gjerne ligge litt i sukkervann slik at fargestoffene trekkes ut. Rabarbraen er nå så myk at den kan siles direkte gjennom en finmasket sil eller et kjøkkenhåndkle.

Del jorbærene i tynne skiver eller små terninger. Når rabarbrasuppen er nedkjølt, heller du i små biter med friske jordbær. Hell blandingen over i ispinneformer og frys ned over natten.

Mango- og pasjonsfrukt

Husk at mangoen skal være perfekt moden, ikke hard i konsistensen, men heller ikke over-moden. Pasjonsfrukt er syrlig og gir en snert.

Du trenger: 4 mangoer, 2 pasjonsfrukter, 1-2 dl sukkerlake med vanilje (se forrige oppskrift).

Slik lager du mango- og pasjonsfruktpinner

Skrell mangoene. Mos mango og avkjølt sukkerlake i en stavmikser. Kutt pasjonsfruktene i to, skrap ut innholdet og bland i mangomassen. Hell over i ispinneformer og frys ned over natten.

Denne oppskriften kan også overføres til for eksempel meloner.

Skogsbær

Du trenger: 400 g blandede skogsbær (friske eller frosne), 1 dl sukkerlake med vanilje, en skvis sitronsaft, 8 ss crème fraîche.

Slik lager du skogsbærpinner:

Kok opp skogsbær sammen med sukkerlaken. Du kan lage sukkerlaken med vanilje direkte i denne blandingen. La det småkoke i ca. 5 minutter. Mos blandingen med en stavmikser og sil den. Smak til med sitronsaft. Kjøl ned og hell over i ispinneformer, fryses over natten.

Del da vel!

Les mer om våre supper:

To søstre som startet egen bedrift

Suppehistorien vår startet allerede i 2007 da Elisabeth, som er kokk, hadde jobbet en sommer hos Gordan Ramsey i London. Her oppdaget hun at det bugnet av spiseklare supper i inspirerende matbutikker... Les mer>

Mere Suppe, takk! (Appetitt)

Hva får to søstre og småbarnsmødre, en jurist og en kokk, som alltid har kranglet ganske mye, til å starte firma sammen? Svaret er opplagt – Mere Suppe! Dette er histori... Les mer>