Kyllingsuppe med svartkål og søtpotet

Svartkål er en supergrønnsak på lik linje med grønnkål. Dette er en næringsrik bladkål som vi har brukt i en suppe med kylling. I suppen har vi også søtpotet, som er knall oransje og rik på betakaroten (vitamin A). Begge disse næringsrike grønnsakene tilberedte vi på Gol-fjellet. Prøv også bakt søtpotet med godt kryddersmør og gressløk til middagen, det er kjempegodt!

Dette trenger du:
Olivenolje
2 kyllinglår, uten ben og skinn
spisskummen
2 sjalottløk, finhakket
1 gul paprika i terninger
1 rød paprika i terninger
2 store søtpoteter i terninger
1 L hønsekraft eller buljong
1 pakke med svartkålblader, skjær i tykke strimler
1 bunt frisk koriander
Salt og pepper

Fremgangsmåte: Skrell og hakk opp grønnsakene som beskrevet. Varm olivenolje i en større gryte og stek kyllinglårene sammen med kryddere på middels høy varme. Stek i ca. 10 minutter. Ha så i sjalottløk, paprika og søtpotet og fres det hele i et kvarter. Hell i kraften og la det hele koke under lokk en halvtimes tid til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Ha svartkålen i gryten og la koke et par minutter til.

Plukk kyllinglårene og ha kjøttet i suppeskåler, når du serverer suppen heller du rykende varm suppe over kyllingkjøttet. Server med friske urter til, som koriander.

Del da vel!

Les mer om våre supper:

En varm gryte når kulda setter inn

Når kulda setter inn trenger man også en gryte å varme seg på. Dette er en gryte eller "stew" som man finner i forskjellig form i Sør-Frankrike. Vår egen tolkning av Cassoulet får du her. Gryte... Les mer>

Fru Timians indiske linsesuppe

Marit Røttingsnes Westlie driver bloggen Fru Timian, og i starten av 2018 kommer hun ut med ny kokebok. Fru Timian er opptatt av at oppskriftene skal være ekte. Her deler vi Fru Timians indiske lins... Les mer>