Linsesuppe med chorizo

En smakfull suppe som går raskt å lage. Linser tilhører belgfruktfamilien, men til forskjell fra bønner må de ikke bløtgjøres først – de kan brukes på direkten. Gode på smak og næringsrike er de også.

Dette trenger du:
1 ss olje
1 ss smør
1/2 løk
2 hvitløksfedd, knuste
125 g chorizopølse eller ca. 1/2 kveilet pølse
en kvast rosmarin og timian
70 g grønne linser, ca. 3 middels store håndfuller
1 L buljong

Fremgangsmåte:

Hakk løken i små biter og surr den i olje og smør med to knuste hvitløkfedd. Skjær pølsen i skiver og ha den i kjelen med løken og en kvast timian og rosmarin. Stek pølsebitene til de har fått litt farge. Skyll linsene og ha dem i kjelen. Rør rundt til de er helt dekket av fett. Ha i kraft og kok til linsene er møre, det tar ca. 30 minutter.

Del da vel!

Les mer om våre supper:

En varm gryte når kulda setter inn

Når kulda setter inn trenger man også en gryte å varme seg på. Dette er en gryte eller "stew" som man finner i forskjellig form i Sør-Frankrike. Vår egen tolkning av Cassoulet får du her. Gryte... Les mer>

Næringsrik japansk misosuppe

Hva er misosuppe? Kort forklart er misosuppe en næringsrik japansk suppe som inneholder to ting; miso og dashi. Dashi er kraften man bruker i misosuppe, og den lager man før selve suppen. Miso er en... Les mer>