Spicy bønnesuppe

Spicy bønnesuppe er ekstra godt med tomatsalsa eller annet tex-mex tilbehør, for eksempel tortillachips. Du kan også variere med andre krydderblandinger, for eksempel hjemmelaget tacokrydder. 

 

Proteinrike bønner tilhører belgfruktfamilien som også blant annet består av linser og kikerter. Perfekt om du skal lage en vegetarrett. Dette er en lettvint oppskrift som er enkel å ha i hverdagen. Liker du tomatsuppen vår, anbefaler vi å prøve den med bønner og spicy kryddere.

 

Spicy bønnesuppe med frisk tomatsalsa

Dette trenger du:
1 ss olivenolje
1 løk, finhakket
1 hvitløkfedd, most
400g chilibønner (1 boks)
3 dl buljong eller kraft
200g hakkede tomater (1 boks)
ca. 1/2 ts chilipulver
2 dl crème fraîche
TIL FRU TIMIANS TOMATSALSA:
10 cherrytomater
1 sjalottløk
1 hvitløkfedd
1/4 potte koriander
1-2 ss olivenolje
1/4 ts flaksalt
Ca. 1/4 ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Varm olivenoljen i en gryte. Ha så i finhakket løk og stek til løken er blank, i ca. 2-3 minutter. Ha så i chilipulver og rør rundt et par minutter til. Tilsett chilibønnene, kraften/buljongen og hakkede tomater. Kok opp og la putre i ca. 5 minutter.

Lag tomatsalsa i mellomtiden.  Del tomatene i småbiter og finhakk løken, hvitløkfeddet og korianderen. Ha i olivenoljen og smak til med salt og pepper.

Du kan mose suppen med en stavmikser så der blir fløyelsmyk hvis du vil. Men her er det gode bønner i, så du må gjerne la være. Smak til med salt, pepper og evt. ekstra chilipulver. Ha i en klatt crème fraîche og frisk tomatsalsa ved servering. Og gjerne noen ekstra korianderblader!

 

Se gjerne Fru Timians friske tomatsalsa og for annet tilbehør som passer til spicy suppe!

Del da vel!