Spicy restesuppe med kalkun

Har du rester av nyttårskalkunen? Det er flere oppskrifter hvor du kan erstatte kyllingen med kalkunrester etter nyttårshelgen. Prøv for eksempel kyllingsuppe med svartkål og søtpotet eller mulligatawny som er en kyllingsuppe med karripasta og grønnsaker.

Dette er en veiledende oppskrift. Her brukte jeg det jeg hadde tilgjengelig til min restesuppe. Du må selvfølgelig gjerne variere med det du har.

Dette trenger du:
1 ss olivenolje
1 stor løk, delt og kuttet i tynne skiver
En halv rød paprika, renset og delt i tynne skiver
En halv gul paprika, renset og delt i tynne skiver
2 ts malt koriander
En liten klype chiliflak
3 ss basmatiris eller fullkornsris
1 1/2 L varm kalkunkraft, kyllingkraft eller buljong
250 g kalkunkjøtt, kuttet i strimler (lårene gir mest smak)
En boks ferdigkokte kikerter
Salt og pepper
Fersk koriander eller bladpersille, grovhakket

Fremgangsmåte:

Varm oljen i en stor panne, tilsett løken og stek til den er blank. Ha så i paprika, malt koriander, chiliflak og ris og rør rundt i pannen et par minutter. Hell over varm kraft/buljong. Kok det hele opp, ha på lokk og la putre i 8-10 minutter til risen er gjennomkokt og grønnsakene er møre. Mot slutten av koketiden har du i kikertene. Smak til med salt og pepper, og evt. mer chili om du vil ha en sterkere suppe. Kok noen minutter til og server med ferske urter.

Del da vel!

Les mer om våre supper:

Restesuppe med pinnekjøtt

Bruk rester av pinnekjøtt til noe fornuftig, nemlig en grønnsakssuppe. Et godt måltid når man vil ha noe som er betydelig lettere en julemiddagen. Husk at det kan varierer hvor salt pinnekjøtt... Les mer>

Mulligatawny oppskrift

Dette er suppen som hovmesteren serverer grevinnen lille julaften. Så her er det bare å sette på "Grevinnen og hovmesteren", lene seg tilbake og nyte en smakfull skål med Mulligatawny suppe. Mu... Les mer>