Restesuppe med pinnekjøtt

Bruk rester av pinnekjøtt til noe fornuftig, nemlig en grønnsakssuppe. Et godt måltid når man vil ha noe som er betydelig lettere en julemiddagen.

Husk at det kan varierer hvor salt pinnekjøttet er, så vær varsom med å salte. Kanskje har du andre grønnsaker enn de vi har brukt, og da er det selvfølgelig bare å bytte de ut med grønnsakene i oppskriften.

Dette trenger du:
3 gulrøtter
2 poteter
2 selleristenger
1/2 squash
1 purre
2 ss smør
1 L kraft eller buljong
1 L vann (dekk alle grønnsakene)
Pinnekjøtt
En hel tomat
1/2 løk, skrellet men ikke kuttet
200 g hermetiske kikerter
Persille eller andre urter

Fremgangsmåte

Skrell og hakk grønnsakene i terninger. Purre er ofte full av jord, så skjær vekk det mørkegrønne, del den på langs og skyll den godt før du kutter purren i passelige stykker. Unntaket er løken og tomaten. De beholder du hele.

Smelt smøret i en stor gryte og ha i grønnsakene, unntatt den halve løken og tomaten. La det surre et par minutter, rør litt rundt. Hell over buljongen og dekk med kaldt vann. Varm opp pinnekjøttet, gjerne i en stekeovn.

Kok opp og skum suppen dersom det er nødvendig. Ha i persille, tomat og den halve løken. La det småputre i en liten time. Ha kikertene i gryten med grønnsakene.

Smak på kraften, synes du det trengs, ha i en buljongterning til. Vær varsom med å ha salt i, pinnekjøtt kan være salte saker, det samme gjelder buljong.

Når pinnekjøttet er varmt, river du det møre kjøttet i biter og har i suppeskåler. Øs over de varme grønnsakene og avslutt med frisk persille eller andre urter.

Del da vel!

Les mer om våre supper:

Oppslag i A-magasinet «Suppesøstrene»

Søstrene bak selskapet Mere Mat selger egenproduserte supper gjennom kiosker og matbutikker. De har brukt store deler av fødselspermisjonen sin på å få folk med dårlig tid til å raske med seg n... Les mer>

En varm gryte når kulda setter inn

Når kulda setter inn trenger man også en gryte å varme seg på. Dette er en gryte eller "stew" som man finner i forskjellig form i Sør-Frankrike. Vår egen tolkning av Cassoulet får du her. Gryte... Les mer>