Julens restesuppe

Bruk rester av pinnekjøtt i skikkelig god suppe med masse friske grønnsaker. Pinnekjøtt er ypperlig å bruke i en restesuppe, og det er ekstra godt med en lettere middag etter julemiddagene.

Det kan variere hvor salt pinnekjøttet er, så pass på at du ikke salter før mot slutten av koketiden. Kanskje har du allerede gode grønnsaker igjen i kjøleskapet, i så fall er det bare å bytte ut grønnsakene vi har brukt i denne oppskriften.

 

Restesuppe med Pinnekjøtt

Dette trenger du:
3 gulrøtter
2 poteter
2 selleristenger
1/2 squash
1 purre
2 ss smør
1 L kraft eller buljong
1 L vann (dekk alle grønnsakene)
Pinnekjøtt
En hel tomat
1/2 løk, skrellet men ikke kuttet
200 g hermetiske kikerter
Persille eller andre urter

Slik lager du restesuppe med pinnekjøtt

Skrell og hakk grønnsakene i terninger. Purre er ofte full av jord, så skjær vekk det mørkegrønne, del den på langs og skyll den godt før du kutter purren i passelige stykker. Unntaket er løken og tomaten. De beholder du hele.

Smelt smøret i en stor gryte og ha i grønnsakene, unntatt den halve løken og tomaten. La det surre et par minutter, rør litt rundt. Hell over buljongen og dekk med kaldt vann. Varm opp pinnekjøttet, gjerne i en stekeovn.

Kok opp og skum suppen dersom det er nødvendig. Ha i persille, tomat og den halve løken. La det småputre i en liten time. Ha kikertene i gryten med grønnsakene.

Smak på kraften, synes du det trengs, ha i en buljongterning til. Vær varsom med å ha salt i, pinnekjøtt kan være salte saker, det samme gjelder buljong.

Når pinnekjøttet er varmt, river du det møre kjøttet i biter og har i suppeskåler. Øs over de varme grønnsakene og avslutt med frisk persille eller andre urter.

Del da vel!

Les mer om våre supper:

Suppesøstrene i A-magasinet

Søstrene bak selskapet Mere Mat selger egenproduserte supper gjennom kiosker og matbutikker. De har brukt store deler av fødselspermisjonen sin på å få folk med dårlig tid til å raske med seg n... Les mer>

En varm gryte når kulda setter inn

Når kulda setter inn trenger man også en gryte å varme seg på. Dette er en gryte eller "stew" som man finner i forskjellig form i Sør-Frankrike. Vår egen tolkning av Cassoulet får du her. Gryte... Les mer>