Supegrønnsaken svartkål i en kyllingsuppe!

Tirsdag er den perfekte dagen for en god, næringsrik suppe. Og det finnes utrolig mye godt man kan lage.

Svartkål er en supergrønnsak på lik linje med grønnkål. Kålen dyrkes nå i Norge, men kommer egentlig fra Italia.

Søtpotetens farge er som med gulrotens, den er knall oransje fordi den har et rikt innhold av betakaroten (vitamin A). Begge disse gode sakene hadde vi i en kyllingsuppe vi laget på Gol-fjellet. Prøv også bakt søtpotet med et godt kryddersmør og gressløk, det er skikkelig godt!

KYLLINGSUPPE MED SØTPOTET OG SVARTKÅL

Dette trenger du:
Olivenolje
2 kyllinglår, uten ben og skinn
spisskummen
2 sjalottløk, finhakket
1 gul paprika i terninger
1 rød paprika i terninger
2 store søtpoteter i terninger
1 L hønsekraft eller buljong
1 pakke med svartkålblader, skjær i tykke strimler
1 bunt frisk koriander
Salt og pepper

Fremgangsmåte: Skrell og hakk opp grønnsakene som beskrevet. Varm olivenolje i en større gryte og stek kyllinglårene sammen med kryddere på middels høy varme. Stek i ca. 10 minutter. Ha så i sjalottløk, paprika og søtpotet og fres det hele i et kvarter. Hell i kraften og la det hele koke under lokk en halvtimes tid til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Ha svartkålen i gryten og la koke et par minutter til.

Plukk kyllinglårene og ha kjøttet i suppeskåler, når du serverer suppen heller du rykende varm suppe over kyllingkjøttet. Server med friske urter til, som koriander.

Del da vel!

Les mer om våre supper:

En varm gryte når kulda setter inn

Når kulda setter inn trenger man også en gryte å varme seg på. Dette er en gryte eller "stew" som man finner i forskjellig form i Sør-Frankrike. Vår egen tolkning av Cassoulet får du her. Gryte... Les mer>

Fru Timians indiske linsesuppe

Marit Røttingsnes Westlie driver bloggen Fru Timian, og i starten av 2018 kommer hun ut med ny kokebok. Fru Timian er opptatt av at oppskriftene skal være ekte. Her deler vi Fru Timians indiske lins... Les mer>